ÓNODI LORÁNTFFY ZSUZSANNA ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÓNODI LORÁNTFFY ZSUZSANNA ÁLTALÁNOS ISKOLA 3551 Ónod, Nyéki út 4.

Ónodi Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

3551 Ónod, Nyéki utca 4.

Tel./Fax: 46/466-122     e-mail: lorantffyaltisk@gmail.com

 

 

10. A TANÓRÁN KÍVÜLI EGYÉB

FOGLALKOZÁSOK

IGÉNYBEVÉTELÉNEK LEHETŐSÉGEI

 

Szabadon választható foglalkozások szervezésének elvei:

A NAT-ban meghatározott pedagógiai elvek alapján intézményeink is kiemelt figyelmet fordít az idegen nyelv, az informatika illetve a sport kompetenciáinak megfelelő fejlesztésére. Ennek érdekében tanulóink a következő szabadon választható foglalkozásokon vehetnek részt:

Ø Idegen nyelv: angol (idegen nyelvenként és csoportonként heti 1 óra)

Ø Informatika (csoportonként heti 1 óra)

Ø Sportfoglalkozás (csoportonként heti 1 óra)

 

A csoportok indításához minimálisan 8 fő szükséges! A csoportba jelentkezés önkéntes, a szülő hozzájárulásával történhet. Amennyiben a tanuló jelentkezett, úgy köteles a tanév végéig a foglalkozásokon részt venni. Távolmaradását igazolni köteles.

 

 

Az egyéb foglalkozások (otthoni, napközis és tanulószobai) felkészüléshez szükséges  előirt írásbeli és szóbeli feladatok meghatározásának elvei, korlátai:

 

E téren az alábbi elveket érvényesítjük:

 • Folyamatosan figyelmet fordítunk az egyes tantárgyak tanulási technikájának elsajátíttatására.
 • Ez a tevékenység kiemelt súllyal jelenik meg az un. "belépő" tantárgyak esetében, és valamennyi tantárgy szeptemberi tanítási óráin.
 • A kötelező jellegű (otthoni) munka bármely formája a tanítási órán feldolgozott tananyag elsajátítására, begyakorlására, elmélyítésére, az alapvető ismeretek megszilárdítására szolgál.
 • Motivációs eszközként gyakran élünk a mennyiségi és minőségi differenciálás lehetőségével, újszerűen megfogalmazott, változatos, önálló gondolatokat igénylő, a tanult ismeretek gyakorlati alkalmazását szolgáló feladatok adásával.
 • Tantárgyon belül mindenkor, tantárgyak között a lehetőségek szerint figyelemmel vagyunk a szóbeli és írásbeli feladatok arányára. 

 

Munkánk során az alábbi korlátokat érvényesítjük:

 • Hétközi délutáni iskolai rendezvényt követő tanítási napra nem adunk írásbeli házi feladatot, és megértést tanúsítunk a szóbeli tanulás, illetve annak számonkérése tekintetében is.
 • Az otthoni munka sohasem lehet büntetési eszköz.
 • Az írásbeli házi feladatok gyakorisága és mennyisége során figyelembe vesszük, hogy azok elkészítésének tanórai ellenőrzése minden pedagógus számára kötelező.

Tanulószoba, tanulószobai, szakkör, felzárkóztató és egyéni foglalkozások

 1. A tanórán kívüli foglalkozásokra való tanulói jelentkezés- a felzárkóztató foglalkozások, valamint az egyéni foglalkozások kivételével- önkéntes. 
 2. A tanórán kívüli foglalkozásokra a tanulónak az adott tanév elején kell jelentkeznie, a jelentkezés egy tanévre szól.
 3. A felzárkóztató foglalkozásra, valamint az egyéni foglalkozásra kötelezett tanulókat képességeik, tanulmányi eredményeik alapján a tanítók, szaktanárok jelölik ki. 
 4. A tanulók részvétele a felzárkóztató foglalkozásokon, valamint az egyéni foglalkozásokon kötelező, ez alól felmentést csak a szülő írásbeli kérelmére az iskola igazgatója adhat. 
 5. A tanórán kívüli foglalkozásokról történő távolmaradást is igazolni kell. A tanórán kívüli foglalkozásokról ismételten igazolatlanul mulasztó tanulót az igazgató a foglalkozásokról kizárhatja.

 

Rehailitációs tanórai és fejlesztő foglalkozások

 

 1. A (re)habilitációs tanórai foglalkozás illetve a fejlesztő foglalkozás az adott tanulókra vonatkozóan kötelező, a számukra kiállított szakértői vélemény alapján.
 2. A (re)habilitációs tanórai  foglalkozásról illetve a fejlesztő foglalkoztatásokról történő távolmaradást is igazolni kell.
 3. A (re)habilitációs tanórai foglalkozásokról való igazolatlan mulasztás következményei megegyeznek a tanórákról való igazolatlan mulasztásokéval.

 

Az iskola a tanulók számára – a tanórai foglalkozások mellett- az alábbi tanórán kívüli foglalkozásokat szervezi

 

 • Iskolai sportkör
 • Versenyek, vetélkedők, bemutatók
 • Kirándulások
 • Múzeumi, kiállítási, könyvtári és művészeti előadáshoz kapcsolódó foglalkozás
 • Szabadidős foglalkozások

 

A tanulók részvétele ezeken a foglalkozásokon önkéntes.

 

 

Solymosi Imréné

intézményvezető

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 262
Tegnapi: 133
Heti: 262
Havi: 3 350
Össz.: 633 750

Látogatottság növelés
Oldal: 10. Tanóránkívüli foglalkozások
ÓNODI LORÁNTFFY ZSUZSANNA ÁLTALÁNOS ISKOLA - © 2008 - 2018 - onodialtalanosiskola.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: onodi altalanos iskola - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »